Verzuim verlagen

Verzuimbegeleiding verbeteren
Wij kunnen je helpen om het ziekteverzuim in je organisatie te verlagen. Uiteraard heeft de verzuimbegeleiding door je arbodienst (bijvoorbeeld door Zorg van de Zaak) een grote invloed op het verzuim van je medewerkers. We weten echter dat je als werkgever nog veel meer invloed hebt op het verzuim van je medewerkers. Uit onderzoek blijkt dat de grote voorspeller van het (beïnvloedbare deel van het) verzuim de manier is waarop je leidinggevende en je medewerker met elkaar in gesprek zijn over de inzetbaarheid van de medewerker (2004, de dialoog als vroege poortwachter).

Wil je het verzuim effectief verlagen, of laag houden, dan is de quickwin te behalen bij de verzuimbegeleiding door je eigen organisatie. Zijn jouw leidinggevenden in staat om effectief de verzuimende medewerker te begeleiden en, nog liever, verzuim te voorkomen? Voelen je medewerkers zich verantwoordelijk voor hun eigen inzetbaarheid en werken ze hier preventief aan?

Aan deze diensten kun je denken

Welke arbodienstverlening past bij jouw organisatie?
Afhankelijk van de fase van ontwikkeling waarin jouw organisatie zich bevindt, heeft de ene organisatie meer begeleiding bij de verzuimbegeleiding door de arbodienst nodig dan de andere. Hoe is de mate van Eigen Regie bij de verzuimbegeleiding in jouw organisatie.

Onze Zorg van de Zaak Experts kunnen je hierin bijstaan. De manier waarop is aan jou: van het trainen van leidinggevenden tot het bewust  maken van je medewerkers van hun eigen rol bij hun duurzame inzetbaarheid.

Wat kunnen de Zorg van de Zaak Experts voor je doen?
Zorg van de Zaak reikt je de handvatten aan om de vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt in je vakgebied – met advies, onderzoek en opleiding. Zo helpen wij het dynamische en duurzame prestatievermogen van jou, je medewerkers en je organisatie te vergroten.

Onze enthousiaste ergonomen, arbeidshygiënisten, veiligheidskundigen en arbeid- en organisatie adviseurs geven op vernieuwende wijze invulling aan duurzame inzetbaarheid en risicomanagement.

Resultaten

  • Meer werkplezier
  • Productievere werknemers
  • Minder uitval

Meer informatie?
Wil je meer weten over wat Zorg van de Zaak Experts voor u kan betekenen op het gebied van duurzame inzetbaarheid? Neem vandaag nog contact met ons op. Wij gaan graag met je in gesprek.

Aan deze diensten kun je denken