Workshop Slaap je Fit

Slaap is van groot belang voor zowel het psychisch als lichamelijk functioneren. Wanneer je goed slaapt, kun je je overdag beter concentreren en haal je meer voldoening uit je werkzaamheden. Je bent opgewekter en hebt ook in de avonduren nog voldoende energie. Kortom, als je beter slaapt, verbetert de kwaliteit van je dagelijks leven.

Kun je door kennis en inzicht beter worden in slapen? Jazeker! In deze workshop krijg je antwoord op slaapvragen die iedereen zichzelf weleens stelt. Is het gewoon om 8 uur aaneengesloten te slapen? Tellen de uren voor 12 uur werkelijk dubbel? Kun je ook te moe zijn om te slapen?

We zijn van nature geboren slapers. Hoe komt het dan dat we toch regelmatig wakker liggen en wat kun je doen om wel te slapen? Beter slapen kun je leren! Kennis over slaap maakt dat je meer controle krijgt over dit deel van jouw leven. Als je deze kennis combineert met je eigen ervaring en gezond verstand krijg je een unieke en persoonlijke sleutel tot een gezonde slaap. In deze interactieve workshop komen de volgende thema’s aan bod:

  • De functie van slaap voor ons brein;
  • Hoe is een slaapcyclus opgebouwd?
  • De werking van onze biologische klok;
  • Wat zijn mogelijke oorzaken van niet goed slapen?
  • Wat zijn slaaphygiëne maatregelen en tips?
  • Wat kan voor jou een concrete verbetering zijn?

Duur: 1,5 tot 2 uur
Aantal: Maximaal 15 deelnemers

Trainers: Caroline Bergh en Annette Mertens.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de diensten van Zorg van de Zaak? Stuur dan een email naar infoexperts@zorgvandezaak.nl of bel naar (030)2123890.