Breinergomonie

Waar we vroeger letterlijk gebukt gingen onder zwaar fysiek werk gaan we nu spreekwoordelijk gebukt onder de mentale belasting van het moderne werken. De werkdruk neemt toe, ons brein maakt overuren en er is bijna geen tijd om bij te komen tijdens een lange werkdag.

Wat hebben hersens nodig om regelmatig te ontspannen? Hoe creëer je prikkelvrije momenten tijdens de werkdag? Hoe kunnen je medewerkers zichzelf aanleren meer te monotasken? Vandaag de dag is het belangrijk dat je medewerkers en leidinggevenden inzicht hebben in breinergonomie. Kleine aanpassingen in het dagelijkse werkpatroon maken al een groot verschil.

Wat kunnen de Zorg van de Zaak Experts voor je doen?

Een Zorg van de Zaak Expert en een van je medewerkers maken samen, tijdens een eerste van vijf coachingsgesprekken, een analyse van zijn of haar huidige werkstijl. We inventariseren de goede en minder goede breingewoontes en stellen samen een praktisch en concreet stappenplan op. Tijdens de daaropvolgende gesprekken leert je medewerker om de kennis over breinergonomie pragmatisch toe te passen in zijn of haar werksituatie en zo de werkdruk te verminderen.

Voor wie?

  • medewerkers die op een meer ontspannen manier aan de eisen van het werk willen voldoen
  • medewerkers die nog aan het werk zijn maar (lichte) klachten van mentale overbelasting vertonen
  • medewerkers die na uitval weer aan het werk zijn en terugval willen voorkomen
  • medewerkers die de voorkeur geven aan een pragmatische aanpak van gevoelens van werkdruk
  • medewerkers voor wie de drempel van een psycholoog te hoog is

Resultaten van onze coaching bij werkdruk:

Je maakt als werkgever de psychische werkdruk weer hanteerbaar. Je draagt zorg voor een gezonde werkstijl en voorkomt kosten door uitval.

Wij hebben geen wachtlijsten en je medewerkers worden vlot geholpen. Wij verzorgen ook inhouse workshops op maat over werkdruk en breinergonomie.

Meer informatie over breinergonomie?

Wil je meer weten over onze coachingsgesprekken bij werkdruk? Neem vandaag nog contact met ons op. Wij gaan graag met je in gesprek.