RI&E MKB

Een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) geeft jou als mkb’er inzicht in de risico’s op het gebied van veiligheid, gezondheid en psychosociale arbeidsbelasting die jouw medewerkers lopen bij het verrichten van hun werkzaamheden. Met een Risico Inventarisatie en Evaluatie onderzoek je deze risico’s én maak je een actieplan voor het beheersen van de risico’s. Zo lopen niet alleen je werknemers minder risico, maar beperk je ook je ondernemersrisico.

Een RI&E binnen 1 dag

Wij kunnen jou ontzorgen door de Risico Inventarisatie en Evaluatie van jouw mkb op één en dezelfde dag uit te voeren én te rapporteren met onze RI&E-app. Na afloop van ons bezoek beschik je meteen over een geldige RI&E-rapportage van een gecertificeerd arbodeskundige van Zorg van de Zaak Experts. Het rapport bevat ook een Plan van Aanpak met de met jou besproken actiepunten.

Onze Risico Inventarisatie en Evaluatie voor het mkb is geschikt voor ondernemers met een kantooromgeving tot maximaal 200 medewerkers en voor productie- en overige omgevingen met maximaal 50 medewerkers.

Hoe gaan we aan de slag?

Een van onze gecertificeerde arbeidshygiënisten of veiligheidskundigen loopt bij jou op locatie samen met jou en eventuele andere sleutelpersonen de organisatiegegevens en RI&E-vragen door. Ook maken we samen een rondgang door je gebouw voor de risico inventarisatie. Wanneer er verbeterpunten zijn, maken we in de app meteen een actiepunt aan met een maatregel, verantwoordelijke en planning. Ook kunnen foto’s worden toegevoegd ter illustratie.

Vervolgens nemen we samen alle actiepunten door en ronden de rapportage af. Je ontvangt deze direct per mail.

Resultaten RI&E:

  • een structurele verbetering van de arbeidsomstandigheden van je medewerkers naar aanleiding van het actieplan dat volgt uit de Risico Inventarisatie en Evaluatie;
  • een kleiner risico op ongevallen en schades;
  • een kleiner risico op uitval van medewerkers en daarmee verlaging van je verzuimkosten.

Met het actieplan kun je risico’s in jouw organisatie beperken of vermijden.

Toetsing van je eigen RI&E
Wanneer je zelf al een Risico Inventarisatie en Evaluatie hebt uitgevoerd, kun je deze laten toetsen door een gecertificeerd arbodeskundige van Zorg van de Zaak Experts. Ook dan ontvang je direct na ons bezoek de toetsingsrapportage in je mailbox.

Vraag een offerte aan

Meer informatie over RI&E mkb?

Wil je meer weten over een Risico Inventarisatie en Evaluatie voor jouw mkb? Neem vandaag nog contact met ons op of bekijk onze dienst in onze webwinkel waarin u direct een RI&E kunt bestellen. Wij gaan graag met je in gesprek.

Offerte aanvragen voor een RI&E