close

Onderzoek trillingen

Iedereen die werkt met machines, voertuigen of gereedschap heeft met trillingen te maken. Denk aan het werken met schuurmachines en kettingzagen, maar ook bestuurders van heftrucks en vrachtwagens worden eraan blootgesteld. Trillingen kunnen schadelijk zijn voor je medewerkers. Hun wervelkolom, botten, gewrichten, spieren en vaat- en zenuwstelsel kunnen beschadigen of versneld verouderen bij blootstelling aan te veel trillingen.

We onderscheiden twee soorten: hand-arm trillingen en lichaamstrillingen. De eerste komen binnen via de handen en gaan door via de polsen en armen. Bij de tweede soort wordt het hele lichaam blootgesteld. Ze komen binnen via het zitvlak en de voeten.

Wat kunnen de Zorg van de Zaak Experts voor je doen?
Een van onze Zorg van de Zaak Experts kan binnen jouw organisatie onderzoek doen en je adviseren over te nemen maatregelen, zodat je medewerkers veilig en gezond hun werk kunnen doen. Wij bieden verschillende diensten aan:

  • Aanvullend op je risico-inventarisatie en -evaluatie kunnen wij een verdiepingsonderzoek uitvoeren en jou adviseren.
  • Ook kunnen wij een blootstellingmeting uitvoeren. Aan de hand van de meting stellen wij nauwkeurig vast hoe groot de risico’s zijn en waar je het beste welke maatregelen kunt nemen.
  • Bij een Periodiek Arbeidsgezondheidskundig Onderzoek (PAGO) of Preventief Medisch Onderzoek (PMO) kunnen wij uitgebreider kijken naar de eventuele schade die bij jouw medewerkers is ontstaan als gevolg van trillingen. Meer informatie over een PAGO en een PMO vind je hier op de website.
  • Ten slotte adviseren wij je niet alleen over de te nemen beheersmaatregelen, maar ook over de implementatie hiervan.

Resultaten:

  • gezonde werknemers;
  • minder verzuim onder je medewerkers, waardoor verzuimkosten afnemen;
  • je medewerkers zijn zich bewust van de gevolgen van trillingen en werken actief mee aan de beheersmaatregelen.

Meer informatie over onderzoek naar trillingen?
Wil je meer weten over ons onderzoek en advies op het gebied van trillingen? Neem vandaag nog contact met ons op. Wij gaan graag met je in gesprek.

Wilt je meer weten over onze dienstverlening?

Stuur ons een bericht