RI&E: werken aan een veilige werkomgeving

Dag van de Arbeid

Vandaag is bijna heel Nederland aan het werk, maar in de rest van Europa zijn veel mensen vrij. 1 mei is de dag van de Arbeid. Sinds lange tijd viert men jaarlijks de strijd om betere arbeidsomstandigheden. Hier kun je zelf een rol in spelen, maar het is ook de zorgplicht van de werkgever! Hoe zit het op jouw werk met de veiligheid en gezondheid? Werk samen aan een veilige werkomgeving met een Risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E). In de Infographic RI&E lees je de ins & outs.

Een veilige werkomgeving: een gezamenlijke verantwoordelijkheid

Met een inventarisatie van de risico’s op de werkvloer, loopt niet alleen een werknemer minder risico, maar beperkt een werkgever ook het ondernemersrisico. Om een inzicht te krijgen in de financiële risico’s, hebben we een handige check voor ondernemers ontwikkeld.

Voorkom boetes en langdurig verzuim met RI&E plan

Onlangs is aangekondigd dat de boetes voor het ontbreken van een RI&E omhoog gaan. Het blijkt dat veel organisaties nog geen RI&E hebben of hebben laten toetsen. Wil je weten waarom je als werkgever aan de slag zou moeten? Naast de wettelijke verplichting, kun je ook goed werkgeverschap tonen. Ga daarom direct aan de slag met een RI&E. Wij helpen u graag met advies.