Mentale veerkracht

Voor jou als werkgever is het van belang dat je medewerkers werken aan hun mentale veerkracht. Werknemers met voldoende veerkracht kunnen beter omgaan met werkdruk, veranderingen en tegenslag. Dit betekent voor jou een effectief team, dat duurzaam inzetbaar is.

Prikkelsessie Mentale Veerkracht
In een korte bijeenkomst laten we de deelnemers kennis maken met Mentale Veerkracht. Wat is het? Wat doet het met je? Hoe kun je je mentale veerkracht vergroten?

Deze vragen komen in de prikkelsessie Mentale Veerkracht aan bod.

Daarnaast bieden we de training Pitstopgesprekken

De term pitstop ken je uit de autoracerij. Een pitstop is essentieel om de race te kunnen volbrengen. Een monteur checkt of alle systemen nog goed werken, pleegt preventief onderhoud en voert zo nodig reparaties uit.

Een pitstopgesprek heeft hetzelfde doel, maar dan op het vlak van mentale veerkracht en duurzame inzetbaarheid. Het gesprek wordt vanuit preventief oogmerk gevoerd tussen jou als leidinggevende en een van je medewerkers en kan op verschillende manieren worden ingezet: regulier ingepland, naar aanleiding van signalen of ad random.

Het gesprek kan tevens inspelen op verschillende situaties. Zo kan een pitstopgesprek aangegaan worden naar aanleiding van disbalans bij je medewerkers of om te peilen in hoeverre zij zijn aangehaakt zijn bij veranderingen in je organisatie. Wanneer het gaat over het omgaan met een veranderingsproces, is de bedoeling van het gesprek de nieuwsgierigheid en bereidwilligheid tot verandering te stimuleren.

Een pitstopgesprek kan aanleiding zijn om in een volgend gesprek nader in te gaan op relevante zaken die te maken hebben met de mentale veerkracht van de betreffende medewerker.

De training
De training Pitstop gesprekken van Zorg van de Zaak Experts sluit nauw aan de persoonlijke werksituatie van de deelnemers. Belangrijk is namelijk dat zij de aangereikte kennis en informatie direct kunnen toepassen op hun leervragen. Daarom werkt een van onze Zorg van de Zaak Experts met door de deelnemers zelf aangedragen casuïstiek en praktijksituaties. Voor de praktijksimulaties wordt samengewerkt met een trainingsacteur.

De onderwerpen die aan bod komen, zijn:

  • kennismaken en benoemen leeraccenten
  • metafoor pitstop
  • mentale veerkracht
  • pitstopgesprek
  • practicum oplossingsgerichte gespreksvoering

In het kort:
Thema’s: leidinggeven, gespreksvoering, duurzame inzetbaarheid

Voor: leidinggevenden

Duur: een dagdeel tot een dag

Meer informatie over de prikkelsessie Mentale veerkracht of de training Pitstop gesprekken?
Wil je meer weten over onze training Mentale veerkracht? Neem vandaag nog contact met ons op. Wij gaan graag met je in gesprek.