(Her)ontwerp werkproces

Als je in jouw organisatie ver- of nieuwbouwplannen uitvoert, is het goed ook een (her)ontwerp van het werkproces te maken. Bij zo’n (her)ontwerp kijk je naar de impact van de veranderingen op de werkomstandigheden van je medewerkers. Een (her)ontwerp is ook van belang als je organisatie een reorganisatie doormaakt die leidt tot verandering van de werkplek of als je medewerkers last hebben van gezondheidsklachten die mogelijk in verband staan met hun werkplek of -proces.

Wat kunnen de Zorg van de Zaak Experts voor je doen?
Bij het (her)ontwerp van het werkproces staan jouw medewerkers centraal. Een van onze Zorg van de Zaak Experts maakt een analyse om te bepalen of het nodig is werkplekken opnieuw in te richten. Specifiek gericht op de werkzaamheden die je medewerkers uitvoeren, adviseren wij je over de te nemen maatregelen ter verbetering van hun werkproces. De nadruk ligt op ergonomisch gebied, maar het advies kan worden aangevuld met maatregelen op het gebied van arbeidsorganisatie, veiligheidskunde en arbeidshygiëne. Ook helpen we je graag bij de implementatie van de geadviseerde maatregelen.

Resultaten:

  • efficiëntere werkplekken en werkprocessen voor je medewerkers;
  • gezondheidsklachten worden voorkomen;
  • onveilige situaties, fouten en vertragingen worden voorkomen;
  • je medewerkers presteren beter;
  • de arbeidsomstandigheden van je medewerkers zijn aangepast aan de nieuwe situatie.

Meer informatie over (her)ontwerp werkproces?
Wil je meer weten over ons onderzoek, advies en implementatie betreffende een (her)ontwerp van het werkproces? Neem vandaag nog contact met ons op. Wij gaan graag met je in gesprek.