Detachering preventiemedewerker

Elke organisatie is verplicht een preventiemedewerker aan te stellen. Je wilt als werkgever graag aan die verplichting voldoen, maar kunt binnen de eigen organisatie geen geschikte kandidaat vinden. Ook kan het voorkomen dat geschikte kandidaten niet beschikbaar zijn of gemaakt kunnen worden. Kortom: er zijn geen mogelijkheden om de wettelijk verplichte ‘interne bijstand’ vorm te geven.

In een dergelijke situatie kun je een beroep doen op de (kern)deskundigen van Zorg van de Zaak Experts. Onze (kern)deskundigen kunnen invulling geven aan de rol van preventiemedewerker. Afhankelijk van de aard van de in je organisatie voorkomende risico’s, kunnen wij een veiligheidskundige, arbeidshygiënist of arbeids- en organisatiedeskundige bij je detacheren. Natuurlijk denken we hierbij graag met je mee. Dat meedenken doen we ook graag bij de omvang van de inzet (het aantal uur per week / maand).

Wat kunnen de Zorg van de Zaak Experts voor je doen?
Onze (kern)deskundigen nemen de (wettelijk verplichte) preventiezorg voor je organisatie voor hun rekening. Onze adviseurs hebben door hun ervaring, snel inzicht in de aard en complexiteit van de risico’s die voorkomen. Naast inhoudelijke kennis van zaken, hebben adviseurs van Zorg van de Zaak zodanige adviesvaardigheden, dat zij u op een juiste en passende wijze kunnen en zullen adviseren over te nemen preventieve maatregelen. Daarbij wordt ook de OR betrokken. De OR heeft tenslotte instemmingsrecht ten aanzien van de aanstelling.

Resultaten:

  • Je preventiezorg krijgt onmiddellijke invulling, door de inzet van een ervaren (kern)deskundige
  • Je voldoet snel en eenvoudig aan de wettelijke verplichting om invulling te geven aan de ‘deskundige ondersteuning’ (Arbowet, artikel 13 lid 1, 2 en 3)

Meer informatie detachering preventiemedewerker?
Wil je meer weten over de detachering van een preventiemedewerker? Neem dan vandaag nog contact met ons op.